Videoclips van Marco Kimsen

Gezien op Ment TV, dé Vlaamse muziekzender!

 

Nieuwe single Marco Kimsen : “De Wereld” straalt hoop uit !

We missen het allemaal.: optredens, de heerlijke sfeer die fans maken met oplichtende aanstekers en dan mee deinen op de muziek…

In deze popsong en stijlvolle muziekvideo gaat Marco Kimsen zelf op zoek naar die brandende “kaarsjes” en vindt ze ook. Hoop op betere tijden ! En die zijn nabij !

Tegelijkertijd is er de positieve flow bij het bezingen van de eigen liefdevolle “bubbel”.  Of “De Wereld” nu in “brand” staat of niet ,

binnen de eigen “bubbel”, de Wereld in de Wereld,  overheerst dat alles zaligmakende gevoel. Samen kunnen we “De Wereld” aan.

Bij de opname werd beroep gedaan op mensen zoals : Eric Melaerts, Herman Cambré en Vincent Pierins.  Terwijl Dani Caen zeer knappe backings neerzet. En Marco…die geniet hoor- en zichtbaar zingend van de positiviteit die dit nummer uitstraalt. Hoop doet leven !

Marco Kimsen : Zonde van de tijd scoort in 2020!

TV Oranje - Muziek van eigen bodem!

Marco Kimsen gaat voor dubbel plezier met nieuwe single ‘Twee keer jou’

Na het succes van ‘Als ik morgen niet meer wakker word’, haalde Marco Kimsen alles uit de kast voor een zomerse opvolger ‘De Zon’. De single werd gretig opgepikt door vele radiozenders in Vlaanderen en Nederland, de bijhorende clip was veelvuldig te zien op Ment TV en de single stond ook meerdere weken genoteerd in de Vlaamse Ultratop 50.

‘Never change a winning team’ moet Marco Kimsen gedacht hebben, want hij zette hetzelfde creatieve team (Roel De Ruijter en Lex De Groot) van ‘Als ik morgen niet meer wakker word’ aan het werk voor een nieuwe song. Het resultaat is opnieuw een frisse, Nederlandstalige productie en de titel belooft alvast dubbel plezier! Marco Kimsen zet vol vertrouwen de aanval op de hitlijsten in met ‘Twee keer jou’. Voor deze nieuwe single is er wederom een leuke videoclip voorzien en werd actrice ‘Sofie Weiss’ uit de Buurtpolitie.

Zomersingle van Marco Kimsen slaat in als een ‘Bom’

Met ‘De zon’ kondigt Marco Kimsen de zomer aan. Het is een Nederlandse bewerking van Sex Bomb’. Marco kreeg toestemming van uitgeverij BMG Talpa om deze cover van Tom Jones op te nemen. Het idee om een “ode” aan de zon te schrijven ontstond bij Marco enkele jaren geleden tijdens het bekijken van de zonsverduistering terwijl hij met de auto reed. Bij het bewonderen van binnenvallende zonnenstralen, de zons op-en ondergangen, en genietend van de warme zon schreef hij telkens zijn gedachten die hij daarbij kreeg op. Uiteindelijk heeft het toch nog vijf jaar geduurd voordat Marco besloot om deze notities uit de la te halen en zelf de tekst schreef van ‘De Zon’.

Volgens Marco is het een genot als de zon bij je binnenvalt. ‘Wie houdt er niet van de zon? We willen dat ze schijnt en praten veel over het weer. Bij ons in België noemen we de Zon “Lola”. Deze song is dan ook een regelrechte verheerlijking van de zon. Alsof zij de meeste warme, sexy verschijning ter wereld is. Dat komt duidelijk in de tekst naar voren waarin dubbelzinnige woorden verwerkt zijn’, onthult Marco.

‘De zon’ is derde single van Marco die op het Rood-Hit-Blauw label verschijnt. ‘Ronald Visch blinkt uit in de begeleiding die hij geeft. Samen met Dennis van der Kraan van Score Promotions heeft hij ervoor gezorgd dat ik inmiddels een behoorlijke naamsbekendheid heb opgebouwd in Nederland’ (en Belgie), aldus Marco.

De opname van het nummer vond plaats bij Lex de Groot. Hij is eigenaar van L.D.G. Produkties in het Belgische Herenthout. Voor Marco was dit de vierde samenwerking met deze producer die in België voor veel bekende artiesten producties heeft gemaakt. Ook was Lex verantwoordelijk voor de clipopname. Speciaal daarvoor reisde het gezelschap af naar het eiland Mallorca. Daar zijn prachtige zonovergoten beelden geschoten.

Marco Kimsen – Als ik morgen niet meer wakker word 

De Vlaamse zanger/ entertainer Marco Kimsen werd in 2018 geconfronteerd met twee sterfgevallen. Op een gegeven moment bedacht hij zich van dat het heel erg moet zijn als je s’ ochtend niet meer wakker wordt. Een fractie later kreeg hij het idee om misschien wel een nummer uit te brengen met de titel ‘Als ik morgen niet meer wakker word’. Hij nam contact op met z’n productieteam, bestaande uit Charlotte Therssen, Roel de Ruyter en Lex de Groot die zijn idee verder uitwerkten.

Ondanks het trieste onderwerp is het resultaat een vrolijk liedje geworden. Het motto ‘pluk de dag’ wordt dan ook uitgebreid aangehaald. ‘Als ik morgen niet meer wakker word, ach ja, het leven is altijd veel te kort. Maar het was een hemelse tijd , dus hef het glas op mij. Met andere woorden geniet van elke dag’…..

Toch staat Marco even stil bij wat hem is overkomen. In het dagelijkse leven is hij verzekeringsagent in België. ‘Ik werd op 14 augustus door een klant gebeld om een afspraak in te plannen. Omdat 15 augustus in België een Nationale feestdag is, stelde ik voor om hem de 16de te bellen. Hij pakte z’n telefoon niet op. Achteraf hoorde ik dat de klant was overleden. Enkele weken later stierf een man bij ons in de straat op jonge leeftijd’. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik ben daarom erg blij met de geboorte van ‘Als ik morgen niet meer wakker word’.

Omdat Marco in 2018 via het platenlabel Rood-Hit-Blauw van Ronald Visch z’n zomersingle ‘Ik hou van alles wat je doet’ in Nederland lanceerde besloot hij om ook z’n nieuwe plaat niet alleen in België, maar ook weer in Nederland uit te brengen.

De CD single ‘Als ik morgen niet meer wakker word’ is vanaf ‘16 januari 2019 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.


Ik Hou Van Alles Wat Je Doet 

Luister, kijk, dans en geniet van al het moois in de zomer.


Kusjes voor mij (Save all your kisses for me)

Het winnend lied van het songfestival 1976 van de groep Brotherhood of man: “Save all your kisses for me” wordt  “Bewaar jouw kusjes voor mij”


Marco Kimsen – Een keer teveel

“1 keer teveel ben ik door jou bedrogen”leidt het feestelijke jaar 2017 in waarin Marco 25 jaar actief is als zanger-entertainer. Een toffe echt Vlaamse videoclip zorgt voor de visuele afwerking, de kers op te taart.


Marco Kimsen – Ik wil met Kerst niet alleen zijn

Riny Schreijenberg, bekend als hitschrijver van onder meer Frans Bauer en Marianne Weber, produceerde samen met de Belgische songwriter Emile Hartkamp de hit “met kerst niet alleen zijn”. Dit werd de ultieme kerstsong waar Marco al jaren van droomde. De bij het nummer gemaakte buitengewoon aantrekkelijke videoclip maakte de sfeer compleet.

gezien op MENT!


Marco Kimsen – Samb(r)azuca Bélgica

In 2014 plaatste België zich voor het WK voetbal (in Brazilië).  Uit pure enthousiasme schreef Marco tekst en muziek van het bekend geworden supporters lied “Sambrazuca Belgica”. Mede door de toffe videoclip werd het een groot succes ! Er volgden vele regionale en nationale tv-optredens, zelfs in meerdere voetbalstadions.


Marco Kimsen live Suspicious Minds