Hoe het allemaal begon

Jong geleerd

Al op achtjarige leeftijd leerde zijn vader Roger hem trompet spelen. Zijn ma Josette zong graag en veel, vooral Nederlandstalig repertoire. Op zijn tiende werd hij lid van een fanfare en ging hij naar de muziekschool. Net twaalf volgde zijn eerste publieke optreden, toen hij op schoolreis in het Zwitserse Maloja werd gekozen uit meer dan 500 jongeren om het ski-lied te zingen. Voor het eerst stond hij vooraan op het podium.

Elvis is mijn grote held, maar ook eigen liedjes

Vanaf dat moment nam Marco zangles. Zijn lerares van toen is nog steeds één van Marco Kimsen’s grootste fans. In 1988 ontlook de artiest Marco Kimsen in een discotheek in Oostenrijk. Al tijdens die optredens werd Marco erop gewezen dat het timbre in zijn stem het gevoel van Elvis naar boven bracht. Na het winnen van meerdere soundmixshows in 1990 ging Marco op zangles bij de gerenommeerde operazangeres Jacqueline Van Qoaillie die o.a. schitterde in de musical “Kuifje in België”. Vanaf die tijd volgden tal van optredens met vele Elvis-acts, maar ook met eigen songs.

Marco’s eerste hits

In 1994 werd een eerste Cd uitgebracht ” De Wet der natuur”, in 1997 gevolgd door “Profiteer van het weer”, een cover op het bekend “Blue Suede Shoes” Dit nummer viel in de smaak bij de toenmalige manager van Helmut Lotti, Roland Beirnaert. Hij bracht Marco in 1999 op Veronica live Tv in het programma “De Winkel van Sinkel”. Zijn optreden daar met het nummer “Lonely this Christmas” werd een regelrechte hit.

“Zingen met hart en ziel en het publiek vermaken
dat is wat ik doe”
Marco Kimsen

Met Kristien naar Memphis

In 2000 trouwde Marco met zijn steun en toeverlaat Kristien. Augustus van dat jaar trokken ze samen naar Memphis, waar Marco Kimsen als Belgische deelnemer een ode aan Elvis bracht. In 2002 werd zoon Joachim geboren en bracht Marco het album ” Elvis Forever” uit. De nummers oogstten veel lof. De cover van “It’s now or never” bevatte maar liefst 37-titels van Elvis- songs. Er volgden talloze optredens bij radiozenders.

Naar Mexico

In 2002 bracht Marco Kimsen een swingende Medley, samen met Helmut Lotti in het vooral in Vlaanderen bekende muziekprogramma “Tien op te Zien” bij VTM. In 2006 volgde een kort muzikaal avontuur in Mexico, maar een keuze voor zijn gezinsleven bracht Marco al snel terug naar België. In 2007 werd dochtertje Jonalien geboren. In dat jaar volgden vele TV-optredens. Zo werd Marco gevraagd voor een optreden in een aflevering van “The Pfaffs” op VTM, maar ook in “Supertalent in Vlaanderen”, in “het Swingpaleis”, in een reportage op Tros TV (Pakhuis), in “Zondag Josdag”, in “de Plaatgast” en in “Klasgeheimen”.

Een heus wereldrecord

De in 2007 uitgebrachte singel “I remember Elvis Presley” bracht Marco op Radio 2 en Radio Donna. Op acht januari 2010, ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Elvis, zat Marco met het live gezongen “Suspicious minds” op de nationale radiozender MNM. Diezelfde avond volgde een top-optreden waarin Marco maar liefst 75 nummers live van The King achter elkaar ten gehore heeft gebracht. Een wereldrecord dat werd vastgelegd met 300 fans, in aanwezigheid van de Nationale pers, waaronder de Nationale Radio en TV.

Van Mallorca tot “Sambrazuca Belgica”

Vier zomers lang trok het gezinnetje Kimsen naar Mallorca, waar gasten van alle nationaliteiten meteen vielen voor de songs en de charme van Marco. In 2014 plaatste België zich voor het WK voetbal (in Brazilië).  Uit pure enthousiasme schreef Marco tekst en muziek van het bekend geworden supporters lied “Sambrazuca Belgica”. Mede door de toffe videoclip werd het een groot succes ! Er volgden vele regionale en nationale tv-optredens, zelfs in meerdere voetbalstadions. Pinksteren 2014 knalde Marco vier keer met deze voetbalsong op “het Toppers festival” te Wachtebeke, een optreden tussen een keur van bekende Nederlandse en Vlaamse artiesten.

Marco Kimsen werd een naam

Samenwerking met Riny Schreijenberg

Begin 2014 ontdekte Marco dat de bekende Nederlandse Songwriter en muzikant Riny Schreijenberg, bekend als hitschrijver van onder meer Frans Bauer en Anita Weber, samen met de Belgische songwriter Emile Hartkamp, een tekst had geschreven voor de in 2004 overleden Les Gray van “Mud”. Nog die zomer zocht Marco contact met Riny. Het gevolg was een formidabele kruisbestuiving tussen Riny Schreijenberg en Fonny De Wulf. Het Nederlands/Belgische duo produceerede samen de hit “met kerst niet alleen zijn”. Dit werd de ultieme kerstsong waar Marco al jaren van droomde. De bij het nummer gemaakte buitengewoon aantrekkelijke videoclip maakte de sfeer compleet.  Zowel op de zeer bekende Belgische zender Menttv als op Oranje TV (Nederland) werd de clip een hele maand lang, meermaals per dag, uitgezonden.  De song werd opgepikt door vele Nederlandse en Belgische radiostations. Met als ultieme bekroning hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop en Ultratip parade.

Riny organiseert en Marco vermaakt het publiek

Sinds de start van de samenwerking in 2014 verzorgt Riny de organisatie van de optredens van Marco, zodat Marco zich volledig kan richten op daar waar hij goed in is: zingen en het publiek vermaken.

Marco in het dagelijks leven.

Op het podium is Marco Kimsen een artiest die niks liever doet dan het vermaken van zijn publiek. In het dagelijks leven heet Marco Kimsen, Marc de Kimpe en is hij met evenveel passie actief, als onafhankelijk makelaar voor verzekeringen, leningen, sparen en beleggen. Marco Kimsen is gehuwd met Kristien en samen hebben zij een zoon, Joachim en een dochter, Jonalien! Marco is ook een voetballiefhebber en traint momenteel een jeugd elftal bij SK Sint – Niklaas.